O NAMA

 

 

Jer sigurnost nije slučajnost.

PRO EKSPERT je tvrtka osnovana 2005. Godine. Glavna djelatnost tvrtke je zastupanje stranih tvrtki, konzultantske usluge iz područja sigurnosti i zaštite. Tvrtka je generalni zastupnik za područje RH tvrtke LION. Tvrtka LION je tvrtka iz Velike Britanije, najveći proizvođač uređaja za alkotestiranje sa prodajnom mrežom u preko 70 zemalja svijeta. Uređaji tvrtke LION službeni su alkotesteri u policijama Velike Britanije, USA, Francuske, Indije itd.

Primjena alkotestera u RH je višestruka i na svim područjima, policija za kontrolu sigurnosti u prometu, vojska za svoje potrebe, sve pravne osobe u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o zaštiti na radu. Zakon o zaštiti na radu određuje OBVEZU poslodavca da nadzire i zabranjuje rad radnicima pod utjecajem alkohola i drugih sredstava ovisnosti (članak 24., stavak 1., točka 9., članak 58., 59., 60.) U skladu s navedenim, ZAKONSKA OBVEZA svih poslodavaca je kontrola svojih radnika koji ne smiju biti pod utjecajem alkohola na mjestu rada i u vrijeme rada. U RH postoji više od 100 tvrtki koje već koriste alkotestere tvrtke LION.

 

Svojim korisnicima, tvrtkama-kupcima alkotestera, ukoliko postoji potreba, stručni tim tvrtke PRO EKSPERT izrađuje pravilnik i cjelovitu proceduru postupka alkotestiranja. Taj dio je najvažniji, jer ukoliko je alkotestiranje provedeno bez procedure alkotestiranja koja je u skladu sa zakonima RH, sindikati, radnička vijeća, odvjetnici vrlo lako mogu pobiti postupak kao nezakonit i neprimjenjiv.

 

U Republici Hrvatskoj postoji veliki broj zakona i podzakonskih akata kojima se reguliraju područja zaštite na radu, zaštite od požara, tjelesno tehničke zaštite, zaštite okoliša, kvalitete, poslovne sigurnosti, informacijske sigurnosti, obrane. Postojeća zakonska regulativa stalno se mijenja i nadopunjuje, a ulaskom RH u NATO savez i u EU sva postojeća zakonske regulativa morati će se usklađivati sa Standardima NATO-a i EU. Obzirom na veliko i raznoliko područje cilj poslovnog savjetovanja je pomoći pravnim osobama da uz minimalne troškove ispoštuju sve zahtjeve koje su u obvezi ispunjavati sukladno važećim zakonskim propisima. Naš cilj je, u suradnji sa ovlaštenim tvrtkama-partnerima, odvjetničkim uredima specijaliziranim za područje radnog prava, sudskim vještacima iz raznih područja, sindikatima itd., pružiti krajnjem korisniku potpunu uslugu. Cilj nam je biti na usluzi svima i vrlo rado pružiti pomoć za sve Vaše potrebe i odgovoriti na sve Vaše upite. Cilj nam je biti Vaš oslonac u području zaštite i sigurnosti.